Dribbel – Revalidatie na een orthopedische ingreep

Dit is Dribbel. Een ongelofelijk schattig klein hondje dat meteen je hart gaat stelen! Op deze foto ging het nog om zijn metamorfose bij de kapper.

Echter nu heeft hij zich een paar weken geleden enorm verstapt en daarbij is zijn patella uit de kraakbeengleuf geschoten.

“Patellaluxatie of losse knieschijven is een veel voorkomende aandoening bij kleine hondenrassen. Hierbij schiet de knieschijf regelmatig van de plaats waardoor een kreupele gang ontstaat. De meeste vormen van patellaluxaties zijn gebaat bij chirurgie. De vooruitzichten na chirurgie zijn uitstekend.”

Zie hier de schets van een normale knie

 

 

 

 

 

en van met een patella luxatie (schetsen: dierendokters.nl) 

 

 

 

 

 

Inmiddels is Dribbel dus geopereerd maar de revalidatie is wel heftig te noemen want hij mag eigenlijk niets… moet naar buiten getild worden voor een poepje en een plasje! Hij kijkt er ook niet echt blij bij.

En zijn wandeling maakt hij tegenwoordig in deze buggy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat zal ook nog voor een aantal weken zo blijven.

Maandag ga ik naar hem toe om zijn revalidatieproces met behulp van homeopathie en bioresonantie te ondersteunen en te versnellen.
Wordt vervolgd.

Workshop op 11 januari 2018 Homeopathie EHBO voor dieren

Leer hoe je je dier in noodsituaties direct en zonder paniek kunt helpen.
Je leert aan de hand van praktijkvoorbeelden de basis van de homeopathie voor acute situaties, de homeopathische diagnose en het inzetten van de bij deze situaties passende middelen. Na afloop van de workshop bestaat de mogelijkheid om een homeopathische EHBO kit (middelen & boek) aan te schaffen (t.w.v. 60,00).

Let wel !
Dit is geen workshop voor reanimeren, wond verzorgen, bloeding stoppen etc!

Donderdagavond 11 januari 2018    18.00- ca. 20.30 uur

Schalk Burgerstraat 140 in Amsterdam 

Deelname: € 20,00 pp ( 7,50 aanbetalen) (excl. EHBO set & boekje),
klik hier voor vragen of om u aan te melden: Contact

Leandra’s tekeningen

Mijn “Cadeau-dochter” Leandra heeft zo’n mooi talent en ze is gek op dieren. Zie hier het resultaat als je beide combineert …

 

Titeren van een heel nest! Dit was de eerste keer en afgelopen week voor de 4e getiterd. Ze hoeven pas nu, na 17 weken,voor het eerst worden gevaccineerd. Tot nu konden ze nog teren op hun maternale bescherming (van de moeder). Mooi he!
Dus denk aan VACCI-CHECK!titeren-caspar-1

VACCINATIES:                        Yes or No, that’s the question…
Onderstaand een reactie van Caspar Broekman (dierenartspraktijk in Amsterdam) waarin hij uitlegt hoe het volgens hem allemaal zit.
Ik zou het niet beter kunnen uitleggen.
website HOND8
Stephanie Peter

Caspar Broekman Alternatieve Diergeneeskunde

Oké. Het blijkt dus dat er toch nog vraag is naar duidelijkheid omtrent vaccinatie.
Een kort verslag zal me niet lukken, dus …..
Vanuit de moeder krijgt ieder dier voor bepaalde periode resistentie mee van de moeder. Deze zakt uiteindelijk weg na een aantal weken. Daarna raad ik een inenting aan als preventie voor ………
Op het moment dat een dier ingeënt wordt, haal je alle aanwezige resistentie weg, en deze wordt dan door de inenting weer opnieuw opgebouwd.
Wanneer een hond bijv. kennelhoest heeft, raadt “men” een inenting aan. Maar eigenlijk haalt men dan de resistentie weer weg, terwijl het dier deze aan het opbouwen is. (hetzelfde als de griepprik geven aan mensen terwijl deze al de griep hebben) Een vaccin tegen niesziekte/kennelhoest, is hetzelfde als de griepprik voor mensen. Het dier kan toch nog ziek worden, maar de niesziekte (griep) wordt afgezwakt.
De farmaceutische industrie raad aan om een inenting eens in de 3 jaar te geven! HET STAAT ZELFS OP HET VACCIN !!

Veel dierenartsen roepen de mensen één keer per jaar op. Ik vind dit geld binnen halen. Pas hoorde ik dat een hond die door een vos in het park was gebeten en op advies van een dierenarts, ingeënt moest worden tegen rabiës. Dit is sinds 1991 in Nederland niet meer voorgekomen! Oké toevallig pasgeleden door een hond uit Marokko. En er werd snel ingegrepen. Dit was vlak ervoor gebeurd.

Laat ik beginnen met de KAT. Bij de kat raad ik aan om een kitten te vaccineren. Wanneer de kat buiten komt, houdt hij hoogstwaarschijnlijk de rest van zijn leven de resistentie vast. Deze resistentie kan gecontroleerd worden d.m.v. een titerbepaling. In de praktijk heb ik een keer een jonge kat binnen gekregen, die niet ingeënt was en aan kattenziekte is overleden. Katten die binnen blijven zakt de resistentie na ongeveer 3 jaar weg. Je kan zeggen dat de kat binnen zit en niet blootgesteld wordt aan eventuele ziektes, maar ze kunnen toch besmet worden door mensen die buiten komen en ziektes mee naar binnen nemen.

Bij de HOND, als pup ook vaccineren. De hond houdt deze resistentie ongeveer 3 jaar vast. Ook dit kan gecontroleerd worden d.m.v. een titerbepaling. Wanneer je hond regelmatig mee naar buitenland gaat, is alleen rabiës (hondsdolheid) ééns in de 3 jaar verplicht. Bij kennels kan men nog wel eens verplichten dat een hond ieder jaar ingeënt moet zijn. Wanneer een titerbepaling wordt gedaan, krijgt de hond een formulier mee, dat hij nog steeds resistent is voor parvo, hondenziekte enz.
Het enige wat in de titerbepaling niet gecontroleerd kan worden is Leptospirosis (ziekte van Weil) Maar dit kan niemand verplichten, en wanneer je in het paspoort van je hond kijkt, ent niet iedere dierenarts hiervoor. Dit is een eigen keuze.

Vorige week had ik een hond met Parvo in de praktijk. Het beestje was behoorlijk ziek. Parvo kan dodelijk zijn als de hond niet is ingeënt. De hond was een jaar geleden ingeënt en sprong na twee dagen weer vrolijk rond. En dan maakt het niet uit of de hond 1,2 of 3 jaar geleden is ingeënt.
Het gaat om de resistentie!!!

Zelf geef ik naast een inenting nog druppels mee, om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Want het is een aanslag op het lichaam van je dier.

Ik hoop dat ik wat meer duidelijkheid heb kunnen geven omtrent inenting.

Homeopathie moet blijven, anders worden mens en dier alleen nog maar zieker!

Dat dit niemand begrijpt is voor mij onbegrijpelijk…

Waarom is geld verdienen over de gezondheid van mens en dier nog steeds belangrijker dan onze gezondheid? Waarom zijn er niet meer (dieren)artsen die samen willen werken met het alternatieve circuit om de gezondheid te vergroten?
Gelukkig gaan steeds meer mensen logisch nadenken en accepteren dat niet alleen de reguliere aanpak werkt, dat het lichaam sterker gemaakt moet worden om alle (ziekte)prikkels vanuit de omgeving aan te kunnen. EN… dat elke Bengal Cat in the Sunziekte een combinatie is van een ziekteprikkel en emoties/mentale gesteldheid.

Lees hier verder wat in ons land nu nagenoeg verboden lijkt  http://www.kvhn.nl/nieuws/2013/163/homeopathie-in-zwitserland