Wat is fytotherapie voor dieren?
28 februari 2023 

Wat is fytotherapie voor dieren?

Het gebruik van geneeskrachtige kruiden, of fytotherapie zoals het officieel wordt genoemd, behoort tot één van de oudste geneeswijzen. En dat is niet zo gek: niets is natuurlijker dan het gebruik van de helende krachten van kruiden en planten om ons heen, vanwege hun preventieve en geneeskrachtige werking bij aandoeningen en ziekten. Dieren in het wild, die ziek of gewond zijn geraakt, hebben nog steeds het ongelooflijk sterke instinct de juiste planten en kruiden te vinden en te eten, die hen helpen bij hun genezing.

Alle voordelen op een rij:

Voor het dier:

  • Kruiden komen uit de natuur, geen chemische toevoegingen. 
  • Kruiden behandelen de oorzaak van de gezondheidsklacht van uw dier
  • De behandeling is gebaseerd op een diagnose volgens een eeuwenoude geneeskunde

Voor de eigenaar:

  • Volle aandacht voor mens, dier en de relatie
  • Er wordt ruim de tijd genomen
  • Er wordt ook gekeken naar de leefomgevingOver de schrijver
Mijn naam is Stephanie Peter en ik ben afgestudeerd klassiek homeopaat voor dieren. Ik heb de vierjarige HBO opleiding aan de School voor Homeopathie te Amersfoort gevolgd en ben afgestudeerd in 2005. In 2008 heb ik bioresonantie therapie toegevoegd aan mijn therapie-pakket als behandel- en testmethode. Ik ben mij blijven ontwikkelen om de dieren zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo heb ik mij door nascholingen verdiept in de homeopathische behandeling volgens Hildegard Dijkgraaf (VHCN – Veterinair Homeopathie College Nederland), de z.g. ”Ziekteclassificatie”.