Wat is homeopathie voor dieren?
04 december 2021 

Wat is homeopathie voor dieren?

Een oorspronkelijke stof die vergiftigend werkt en symptomen bij gezonde proefpersonen kan opwekken, kan in energetische, homeopathische vorm dezelfde symptomen in een patiënt verhelpen.

Een voorbeeldje...

Je hond wordt in zijn bek gestoken door een bij. De homeopathische vorm van een honingbij is apis.  Dit middel is dus bij uitstek geschikt voor de behandeling bij een (bijen)steek.

Een ander voorbeeld van een energetisch, homeopathisch middel is Arsenicum. Arsenicum is bekend als gif. Symptomen van een arsenicum-vergiftiging zijn diarree, onrust (vooral s'nachts), angstig. Dus Arsenicum is een geschikt middel bij o.a. diarree bij een onrustige hond/kat.

Over de schrijver
Mijn naam is Stephanie Peter en ik ben afgestudeerd klassiek homeopaat voor dieren. Ik heb de vierjarige HBO opleiding aan de School voor Homeopathie te Amersfoort gevolgd en ben afgestudeerd in 2005. In 2008 heb ik bioresonantie therapie toegevoegd aan mijn therapie-pakket als behandel- en testmethode. Ik ben mij blijven ontwikkelen om de dieren zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo heb ik mij door nascholingen verdiept in de homeopathische behandeling volgens Hildegard Dijkgraaf (VHCN – Veterinair Homeopathie College Nederland), de z.g. ”Ziekteclassificatie”.