Homeopathie

hond krijgt homeopathie druppels toegediend

Homeopathie

Het is een effectieve natuurlijke geneeswijze die het zelf genezend vermogen van het dier stimuleert zodat allerlei ziekten en klachten door het lichaam zelf worden opgelost, op een zeer diervriendelijke manier.

In de homeopathie wordt ziekte gezien als een uitdrukking van onbalans bij het dier. Behalve naar de klacht wordt dan ook gekeken naar het samenspel van factoren op fysiek, emotioneel en energetisch niveau. Dit betekent dat genezing niet alleen gericht zal zijn op het ziektebeeld, maar zich mede zal richten op het dier als geheel.

Geneeskracht uit de natuur

De basiswet van de klassieke homeopathie is dat elke ziekte een verstoring is van de levenskracht en dat herstel mogelijk is door een energetisch frequentiemiddel toe te dienen dat dezelfde eigenschappen heeft als het ziektebeeld, d.w.z. de symptomen van de patiënt.
 Je kunt dit vergelijken met een eenvoudige rekensom: als je -1 en +1 bij elkaar optelt, is de uitkomst 0. Oftewel als je de ziekte (‘-1’) behandelt met een energetisch geneesmiddel (‘+1’) dat bij gezonde mensen of dieren dezelfde symptomen oproept als de patiënt laat zien, dan is de uitkomst genezing (‘0’), een situatie waarin de klachten zijn opgeheven.

Veel stoffen die we in de natuur tegenkomen, zijn in hun ruwe vorm giftig en soms zelfs dodelijk – denk maar aan insecten- of slangengif en giftige planten. Als je er echter via een speciale methode een energetisch homeopathisch middel van maakt, verdwijnen deze schadelijke eigenschappen, maar blijft de geneeskracht bewaard en wordt de werking daarvan zelfs nog dieper en langduriger.

cavia krijgen homeopathie behandeling

Zowel acute als chronische klachten

Veel chronische klachten bij dieren kunnen energetisch worden aangepakt. Denk hierbij aan huid- of vachtproblemen als eczeem, blaasproblemen, luchtwegaandoeningen, stress, maag-darmproblemen en problemen van het bewegingsapparaat.

Ook acute klachten kunnen behandeld worden zoals:

  • shock na een aanrijding
  • een kat die uit een boom gevallen is
  • een cavia met hoge koorts
  • een pup met acute diarree
  • beet van een insect

Middelen kunnen in acute situaties binnen uren of zelfs minuten werken, maar bij chronische klachten of gedragsproblemen is voor verbetering vaak meer tijd nodig. Hoe langer de klacht bestaat, hoe chronischer en hoe langer de genezing zal duren. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en geen wonderen te verwachten.

Piou kreeg ook homeopatie tincturen

Het belang van een goed eerste consult

Bij een energetische behandeling met homeopathische frequenties is het eerste consult van groot belang. Tijdens dit consult wordt uitgebreid naar de klacht gevraagd. Ook is van groot belang hoe je zelf als eigenaar je dier ervaart, wat valt je op, welke veranderingen zijn er, etc. Dit zal goed worden uitgevraagd.

Na zo'n uitgebreid consult is er een goed beeld ontstaan van de klacht, zijn er voldoende specifieke kenmerken van het dier bekend en is duidelijk hoe de relatie tussen dier en eigenaar is. Aan de hand van deze informatie wordt een passend energetisch middel uitgekozen en kan de behandeling beginnen. Tijdens de behandeling moet nauwkeurig worden waargenomen welke veranderingen optreden, hoe onbetekenend die soms ook lijken. Uiteraard zal ik dit allemaal tijdens ons eerste consult uitgebreid toelichten.