Succesvolle casussen

 

CASUS

Chanel – kat

Een klein poesje van bijna 10 jaar en toch blijkt ze al een tijdje PKD te hebben (cystenvorming in de nieren, leidt uiteindelijk tot nierfalen) en is ze sinds afgelopen jaar een zgn “nier-kat”. Deze diagnose viel de eigenaresse toen rauw op haar dak want er waren geen echte voortekens geweest. Chanel zou niet meer zo lang onder ons zijn…
Toen zijn wij aan de slag gegaan. Baasje heeft zo’n beetje stad en land afgelopen voor verschillende soorten voeding want mevrouw is nogal kieskeurig geworden. En ik ben begonnen met een “cocktail” van homeopathische middelen. Chanel is nu redelijk stabiel … maar ja, ze is er nog steeds. Wel wat afgevallen en af en toe een vochtinfuus maar haar levenslust is nog niet veranderd en we gaan gewoon door met alle middelen die helpen! Ze staat nog steeds te trappelen om naar buiten te gaan. Fijn dat de mogelijkheid voor een natuurlijke begeleiding er is, toch?
Vaak gaat het dan nog best lang goed maar op een gegeven moment is de kracht  gewoon op. Zo was het uiteindelijk ook bij Chanel maar haar leven is tot het laatste “levenswaardig” geweest.

CASUS 

Sancho – Burmees (kat)                             4 jaar    

Begon te niezen, uitvloei uit neus. Een keer 2 homeopathische middelen gegeven en het niezen is bijna gestopt. Hij niest nog een enkele keer.

CASUS 

Arthas – Tervuerense Heerder              4 jaar    

Arthas had last van kale plekken rond ogen, op de snuit, ellebogen, rond de voetzooltjes en heeft jeuk in de oren. Tevens blijkt tijdens het consult dat hij ook niet betrouwbaar is met andere honden (valt uit naar honden als hij aangelijnd is en corrigeert puppy’s zeer hardhandig) en dat hij moeilijk alleen kan zijn (eenkennig). Ook heeft hij snel last van overgeven en diarree.

Na een aantal homeopathische middelen (ook oertincturen en celzouten) te hebben gehad en gesprekken met de eigenaresse gaat het nu heel goed met Arthas. Eigenaresse heeft een homeopathisch middel in huis dat ze kan toedienen zodra er weer onrust opkomt (huid of gedrag). Kortgeleden ontving ik deze reactie van de eigenaresse:  “Stephanie, ik ben je zo dankbaar voor alles wat je gedaan hebt voor Arthas en mij. Je hebt het voor elkaar gekregen dat zijn immuunsysteem het zonder die chemische troep overwonnen heeft en dat is geweldig! Ik vind je een heel kundig homeopaat  en een heel fijn mens en als er weer iets is met Arthas zal ik graag weer bij je komen om advies.”

Nou, dat hoort een mens graag, toch?

Casus 

Sara 

Europese korthaar, kat
Vermagering, Ouderdom, van trap gevallen

Sara is een hele oude dame van ca.22 jaar. Haar baasje is met haar hond al klant in de praktijk, vandaar dat ik het verhaal van Sara ook te horen kreeg. Ze loopt sinds een paar dagen heel wankel en valt naar links.  Ze was van de trap gegleden en sindsdien is ze niet meer de oude.

Na inname van twee homeopathische middelen is haar coördinatie veel beter en loopt ze in een rechte lijn naar de kattenbak. Nou maar afwachten hoeveel jaren ze nog in de familie kan blijven want … je weet hoe het gaat met oudjes die gevallen zijn.

Casus 

Dolf 

Hulphond, Labrador/Golden retriever
wil na vaccinatie niet meer liggen en loopt met kleine stapjes onrustig door het huis

Dolf komt van de dierenarts en onderweg merkt de eigenares al dat hij heel raar loopt. Kleine stapjes, hij lijkt met de minuut stijver te worden. De plek van de inenting voelt warm aan en hij drinkt veel. Na craniosacrale behandeling van een collega en bioresonantiebehandeling (uitleiding inenting) en homeopathische middelen ter versterking heeft mevrouw haar oude hond weer terug. Gelukkig. En de volgende inenting zal worden begeleid met homeopathische middelen.

Casus 

CERENA

Europese korthaar, kat
Vermagering, nierproblemen, astmatische bronchitis

Cerena is een oude dame van 15 jaar. Ze komt in de praktijk voor plotseling gewichtsverlies, astmatische bronchitis, hoest en snottebellen. Daarnaast zijn haar nierwaardes zeer hoog (nieren werken dan slecht, dit is vervolgens te zien in het bloedbeeld). Ze was altijd de dominante poes van in totaal drie katten in huis maar nu ligt ze alleen maar stilletjes in haar mandje.

Na inname van twee homeopathische middelen gaat het een stuk beter met haar. Ze is aangekomen en de snottebellen zijn nog maar zelden te zien. Na een paar maanden gaat het zeer goed met haar. Haar gewicht blijft constant evenals de nierwaardes en …oh ja, ze heeft ook haar oude positie in de hiërarchie binnen de kattenfamilie herwonnen!

Casus 

KYRA

schildpadpoes
Klachten na verhuizing

De eigenares van Kyra is gaan samenwonen en naast het broertje van Kyra komt er ook nog een andere “katten-meneer” (Ziggy) in huis.

Kyra heeft het er zeer moeilijk mee! Ze was altijd het lieve poesje in huis maar nu is ze veranderd in een feeks. Ze gedraagt zich als een verwende prinses en slaat de nieuwe katten-meneer bijna het huis uit.

Na inname van een middel (voorgeschreven op haar situatie, karakter en lichaamsbouw) gaat het weer goed met Kyra. Ze is weer helemaal de “oude” en speelt tegenwoordig zelfs verstoppertje met Ziggy.

Casus 

DONDIE

Europese korthaar
Hotspot (kale plek) in nek

Dondie kwam op consult met een kaal gelikte/gekrabde plek in zijn nek. Antibiotica hielpen niet en de plek was langzamerhand zelfs groter geworden. Daarnaast had hij last van huidschilfers in de vacht, benauwdheid en een steeds terugkerende blaasontsteking. Hij was de “underdog” van de in totaal 5 katten in huis. Hij werd voordurend gepest en de enige steun die hij kreeg was die van zijn eigenares. Bij haar lag hij het liefst urenlang op schoot.

Ik adviseerde een homeopathisch middel waarop hij mentaal verbeterde (dit is voor de homeopaat al een goed teken!) maar lichamelijk duurde het uiteindelijk iets langer.

Volgens de eigenares is Dondie een totaal andere kat geworden. Vroeger was hij een doetje maar binnen 3 dagen na inname van het middel ging hij de confrontatie met de andere katten gewoon aan. Hij sloeg terug en heeft intussen een echte plek binnen de kattenfamilie veroverd. Het extreem aanhankelijke gedrag naar de eigenares toe is ook verminderd. Ze vindt het wel jammer maar ziet ook in dat hij nu beter in zijn vel zit. Na een half jaar ontving ik een e-mail dat het nog steeds erg goed gaat met Dondie!

Casus 

FLIP

Yorkshire Terriër
Oud en zwak

Flip is oud, mager, piept alsof hij pijn heeft en valt af en toe gewoon om. Het lijken wel toevallen (epilepsie). Tevens was bij de dierenarts al vastgesteld dat nog maar 30% van zijn nieren werkte.

De eigenares kwam op vrijdagavond bij de dierenarts om de hond in te laten slapen. Ze was bang dat hij het weekend toch niet zou overleven. Ik stelde haar voor om toch nog iets met homeopathie te proberen. Het was wel een oud hondje en er viel niet meer veel te verwachten maar wij konden trachten om de laatste levensfase wat dragelijker voor hem te maken.

Op het symptoom ouderdom heb ik een middel gekozen. De hond is vervolgens enorm opgeknapt. Hij kon weer traplopen, was 700 gr. aangekomen, speelde zelfs weer met een balletje wat hij eigenlijk al jaren niet meer deed. Wel vertelde ik aan de eigenares dat dit richting levenseinde liep en dat hij nu bezig was om al zijn resterende energie te verbruiken. Twee maanden verder was hij nog steeds in leven, speelde en genoot duidelijk. Na een half jaar hoorde ik van de eigenares dat Flip nog twee maanden heeft geleefd maar uiteindelijk vredig is ingeslapen.

Casus 

MOLLIE

Rottweiler
Eosinofiele Enteritis

Mollie heeft minimaal een paar keer per maand diarree, daarnaast wil ze vaak ’s ochtends niets eten. Ze zit niet lekker in haar vel en heeft vaak ruzie met andere honden. De dierenarts geeft aan dat dit niet te genezen is en dat het erger kan worden. De eigenaar wil echter vermijden dat het tot een verergering komt en tracht actie te ondernemen.

Aan de hand van de symptomen en haar karakterbeeld schrijf ik een homeopathisch middel voor. De eigenaar geeft het middel ca. 1 maand dagelijks in druppelvorm aan de hond.

Tijdens het telefonische spreekuur een maand later blijkt dat Mollie al die tijd geen klachten meer heeft gehad. Ze eet zeer goed. Ik spreek af dat ze het middel langzaam moet afbouwen en het vervolgens alleen moet geven als Mollie weer een “offday” heeft.

Casus 

PIOU

Europese korthaar
Bijensteek

Piou was op het balkon in conflict gekomen met een bij. Hij werd in zijn onderlip gestoken die vervolgens behoorlijk opzwol. Na inname van een homeopathisch middel verdween de zwelling binnen 5 minuten! Dit is een duidelijk voorbeeld van de werking van homeopathische middelen in acute situaties.

Casus 

APOLLO

Jack Russel
Huidklachten, wordt gek van de jeuk

Ik zag Apollo de eerste keer toen hij al 3 weken lang, 24 uur per dag rondliep met een “zwembandje” ( een moderne kap om het krabben te voorkomen) om zijn nek. Hij was stilletjes en het enige wat je hoorde was zijn gehijg. Zolang de eigenares hem had, had hij last van allergieën. Hij had verlatingsangst (Apollo komt uit het asiel) en bleef daarom altijd dicht in de buurt van zijn eigenares.

Na dagelijkse inname van een middel ging het langzamerhand beter. Het zwembandje heeft hij niet meer nodig. Hij is niet meer zo bang om alleen te zijn, loopt nu ook bij wandelingen veel verder weg van zijn eigenares. Hij is vrolijker en maakt makkelijker contact met andere honden.

De eigenares zegt dat ze sinds het middel een heel andere hond heeft! Hij heeft nog af en toe een terugval. Meestal valt dit dan samen met een, voor hem, zeer emotionele gebeurtenis. Na herhaling van het middel gaat het dan altijd weer goed.

Inmiddels is hij 17 jaar oud en hij blijft fantastisch reageren op de homeopathie.

A M S T E R D A M  –  D E N  H A A G  –

Naar mijn contactgegevens