Bioresonantie

Bioresonantie

In deze therapie wordt gebruik gemaakt van resonanties, ook wel trillingen of frequenties genoemd. Op een energetisch niveau wordt getest door welke stoffen het dier ziek is geworden. Verstorende trillingen van ziekteverwekkers, allergenen, toxines etc. kunnen tot ziektes leiden. Deze verstoringen kun je met bioresonantie weer herstellen. Hiermee wordt het zelfherstellende vermogen geactiveerd.

Je kunt niet alleen negatieve invloeden meten, maar ook positieve, door bijvoorbeeld te testen welk geneesmiddel het dier nodig heeft. Zelfs emoties zoals verdriet zijn testbaar.

bicom bioresonantie apparaat

BICOM® (bioresonantie-apparaat)

Ik werk met de Bicom® (bioresonantie-apparaat) zowel voor het stellen van de diagnose als voor het herstel. Huisdieren kunnen last hebben van heel veel dingen. Zo kunnen bijvoorbeeld toenemende (milieu)toxines het lichaam van dieren belasten en veroorzaken veel chronische ziekten, zoals: allergieën, parasieten, dermatitis, chronische jeuk, infecties en gedragsstoornissen belasten. Andere oorzaken van verstoringen kunnen ook inentingen, medicijnen of voedingsstoffen zijn.Met het Bicom® apparaat kan in veel gevallen de werkelijke en vaak verborgen oorzaken van ziekte ontdekt worden.

De diagnose

Met de BICOM® (bioresonantie-apparaat) kan zowel een diagnose worden gesteld als een therapie worden gegeven.

Met een specifieke, pijnloze test kan ik uitzoeken of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen (o.a. voedingsmiddelen) en/of bepaalde organen verzwakt zijn, dan wel of er gifstoffen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord.

De therapie

Na het stellen van de diagnose weet ik waarmee het lichaam het meest belast is en welke therapie hiervoor nodig is. Er wordt een individueel behandelplan opgesteld voor het dier.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het eerste consult duurt wat langer. Het doel van de therapie is de ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren.

Dit komt overeen met de werkwijze in de klassieke homeopathie waardooreen gecombineerde therapie van bioresonantie en homeopathie een absolute aanrader is.
Voor beide therapieën geldt dat het aantal behandelingen afhankelijk is van diverse factoren zoals de aard van de klacht (chronisch of acuut), leeftijd, medicijngebruik, etc.