VACCINATIES:                        Yes or No, that’s the question…
Onderstaand een reactie van Caspar Broekman (dierenartspraktijk in Amsterdam) waarin hij uitlegt hoe het volgens hem allemaal zit.
Ik zou het niet beter kunnen uitleggen.
website HOND8
Stephanie Peter

Caspar Broekman Alternatieve Diergeneeskunde

Oké. Het blijkt dus dat er toch nog vraag is naar duidelijkheid omtrent vaccinatie.
Een kort verslag zal me niet lukken, dus …..
Vanuit de moeder krijgt ieder dier voor bepaalde periode resistentie mee van de moeder. Deze zakt uiteindelijk weg na een aantal weken. Daarna raad ik een inenting aan als preventie voor ………
Op het moment dat een dier ingeënt wordt, haal je alle aanwezige resistentie weg, en deze wordt dan door de inenting weer opnieuw opgebouwd.
Wanneer een hond bijv. kennelhoest heeft, raadt “men” een inenting aan. Maar eigenlijk haalt men dan de resistentie weer weg, terwijl het dier deze aan het opbouwen is. (hetzelfde als de griepprik geven aan mensen terwijl deze al de griep hebben) Een vaccin tegen niesziekte/kennelhoest, is hetzelfde als de griepprik voor mensen. Het dier kan toch nog ziek worden, maar de niesziekte (griep) wordt afgezwakt.
De farmaceutische industrie raad aan om een inenting eens in de 3 jaar te geven! HET STAAT ZELFS OP HET VACCIN !!

Veel dierenartsen roepen de mensen één keer per jaar op. Ik vind dit geld binnen halen. Pas hoorde ik dat een hond die door een vos in het park was gebeten en op advies van een dierenarts, ingeënt moest worden tegen rabiës. Dit is sinds 1991 in Nederland niet meer voorgekomen! Oké toevallig pasgeleden door een hond uit Marokko. En er werd snel ingegrepen. Dit was vlak ervoor gebeurd.

Laat ik beginnen met de KAT. Bij de kat raad ik aan om een kitten te vaccineren. Wanneer de kat buiten komt, houdt hij hoogstwaarschijnlijk de rest van zijn leven de resistentie vast. Deze resistentie kan gecontroleerd worden d.m.v. een titerbepaling. In de praktijk heb ik een keer een jonge kat binnen gekregen, die niet ingeënt was en aan kattenziekte is overleden. Katten die binnen blijven zakt de resistentie na ongeveer 3 jaar weg. Je kan zeggen dat de kat binnen zit en niet blootgesteld wordt aan eventuele ziektes, maar ze kunnen toch besmet worden door mensen die buiten komen en ziektes mee naar binnen nemen.

Bij de HOND, als pup ook vaccineren. De hond houdt deze resistentie ongeveer 3 jaar vast. Ook dit kan gecontroleerd worden d.m.v. een titerbepaling. Wanneer je hond regelmatig mee naar buitenland gaat, is alleen rabiës (hondsdolheid) ééns in de 3 jaar verplicht. Bij kennels kan men nog wel eens verplichten dat een hond ieder jaar ingeënt moet zijn. Wanneer een titerbepaling wordt gedaan, krijgt de hond een formulier mee, dat hij nog steeds resistent is voor parvo, hondenziekte enz.
Het enige wat in de titerbepaling niet gecontroleerd kan worden is Leptospirosis (ziekte van Weil) Maar dit kan niemand verplichten, en wanneer je in het paspoort van je hond kijkt, ent niet iedere dierenarts hiervoor. Dit is een eigen keuze.

Vorige week had ik een hond met Parvo in de praktijk. Het beestje was behoorlijk ziek. Parvo kan dodelijk zijn als de hond niet is ingeënt. De hond was een jaar geleden ingeënt en sprong na twee dagen weer vrolijk rond. En dan maakt het niet uit of de hond 1,2 of 3 jaar geleden is ingeënt.
Het gaat om de resistentie!!!

Zelf geef ik naast een inenting nog druppels mee, om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Want het is een aanslag op het lichaam van je dier.

Ik hoop dat ik wat meer duidelijkheid heb kunnen geven omtrent inenting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.